maandag 13 mei 2024

Heilig Jaar 2025

Volgend jaar is in katholiek Rome een zogenaamd Heilig Jaar. Dit is een bijzondere periode die door een paus uitgeroepen wordt om de gelovigen extra te laten profiteren van de geestelijke schatten van de kerk. Deze praktijk is al ontstaan in de middeleeuwen en vindt eigenlijk z'n oorsprong in het joodse jubeljaar, een jaar waarin het draait om rust, vergeving en vernieuwing. Volgends de traditie moeten in het Heilig jaar de pelgrims naar Rome gaan en daar de belangrijkste vier kerken bezoeken. Ook wordt op kerstavond de zogenaamde Heilige Deur geopend van de Sint-Pietersbasiliek. Het motto voor het Heilig Jaar 2025 is: Pelgrims van de hoop.

Samen met een groepje enthousiastelingen ben ik bezig om een Rome reis te organiseren in het voorjaar van 2025. we willen aansluiten bij de reis die door het bisdom Rotterdam georganiseerd wordt met waar mogelijk eigen elementen. De eerste oproep verscheen deze week in het kerkblad: 

UPDATE: het wordt een parochie/bisdomreis, dus het ligt niet meer bij ons enthousiaste groepje...maar we gaan wel mee (waarschijnlijk)......



Geen opmerkingen: