zaterdag 16 augustus 2008

Ni hao 3

13 augustus.
We sturen dit bericht vanuit Yangshoa, in een grillig berglandschap. Hier heeft men het toerisme ontdekt als bron van inkomsten en dan kan werkelijk alles, alle vormen van eten van Wiener Schnitzel tot Douwe Egberts koffie in het Dutch Cafe. En allerlei vormen van vermaak t/m disco en pokeren, voor alles is een gids in te huren; we hebben een aantal bamboevlot/fiets/tandemtochten gemaakt en gisterenmorgen kookles gevolgd: 5 prima gerechten klaar gemaakt op de Chinese manier. Ook de lokale markten bezocht daar heb je een sterke maag voor nodig, Chinezen zeggen het zo: we eten hier alles met vleugels, behalve vliegtuigen en we eten alles met 4 poten met als uitzondering tafels; zo'n hondenslagerij vinden we toch wel wat bizar.....

Vannacht zijn we met aalscholvervissers meegeweest op de Li rivier, ook een bijzondere ervaring hoe men hier met vogels waarvan de keel half dichtgebonden is, in een uurtje een mand vis vangt;ook naar de kapper geweest daar moet je 2 uur voor uittrekken inclusief massage e.d.
We zullen weer erg moeten wennen aan Hollandse prijzen, een Chinees ijsje bijvoorbeeld, smaakt prima, netjes verpakt, kost zonder afdingen 20 cent, met afdingen 15; Hier in Yangshou hangt een bijzonder relaxte sfeer , ik heb hier Sandy ontmoet een lokale gids die getrouwd is met een Russische Jood en een leuk nichtje heeft: Cheng Yu. Als ze nog wat beter Engels spreekt gaat Jan Willem haar vast nog wel eens opzoeken.
Vanavond vertrekken we met de nachttrein uit China naar de afvallige provincie Hong Kong; daar proberen we in anderhalve dag alle highlights te bezoeken en vliegen daarvandaan zaterdag 16-8 naar Londen en Amsterdam.

Geen opmerkingen: