woensdag 6 augustus 2008

Ni hao 2

Na het meemaken van de Eclips in Xian en na een relaxte cruise op de Jangtse rivier zijn we nu de bergen in getrokken. Na al die miljoenensteden is dit weer een heel andere ervaring. We zitten in een berghut tussen de rijstboeren. De treinreis was heftig tussen duizenden chinezen in een smerige nachttrein... om 2.oo uur uitstappen zonder perron...., maar goed dat hoort er allemaal bij. Hier is het tropisch warm, maar de mist en smog die we eigenlijk al 2 weken hadden is hier weg.
Tijdens de cruise hebben we de 3 klovendam bezocht een gigantisch bouwwerk dat half China van energie gaat voorzien als het volgend jaar klaar is. Om de mensen die hun huis verliezen, door het stijgen van het water, zijn enorme nieuwe steden gebouwd. Erg veel indruk maakte de stad Chongching, daar wonen inmiddels 34 miljoen mensen en is daarmee de grootste stad ter wereld. Ik had er nog nooit van gehoord. Je rijdt er, als door een film, in een oerwoud van flats en wolkenkrabbers, winkelcentra, gigantisch bruggen en snel- en spoorwegen soms 3 hoog boven elkaar. De chinezen kunnen enorm bouwen en dat gaat dag en nacht door. Wat blijft is het prima eten, ook hier op het platteland ;
Morgen gaan we een bergtocht maken en daarna gaan we nog naar een ander berggebied met hooggelegen rijst terrassen. Daarna enkele dagen naar een stadje waarvan ik de naam nu al niet meer weet,om te fietsen en te bamboevlotvaren. Om vervolgens naar de megapool Hongkong over te varen voor enkele slotdagen in deze bruisende stad. Ondertussen kijken we natuurlijk zoals alle Chinezen uit naar de start van de Olympische Spelen.
Voor nu: groet uit de Chinese binnenlanden (met in de berghut dus ook een internetverbinding).
Jan en Jan Willem.

1 opmerking:

Unknown zei

Hallo JW (en je vader)

leuk om van jullie te lezen. Natuurlijk willen we straks wel de foto's zien als bewijsmateriaal, vooral een foto van JW met die chinezen (want die hebben we hier niet)

Goede reis nog verder

groet Edwin (uit Zegveld)