donderdag 13 mei 2010

Afsluiting


We zijn weer terug in Istanbul aan de Bosporus. Ik kijk terug op 2 erg leuke en interessante weken in een land dat een razendsnelle ontwikkeling doormaakt. Daarbij biedt Turkije enorm veel aan de bijbel en aan religie te koppelen cultuur. En we hadden een leuke groep waarmee we veel gelachen hebben en ook goede ontmoetingen en onderlinge gesprekken konden hebben. In die zin is ons uitgangspunt geslaagd. Ook aan alle door ons bedachte extraatjes zoals bezinningsmomenten, wandeltochten, jeepsafari, hammambezoek, spelletjesavonden werd massaal meegedaan! De deelnemers lijken me tevreden.

Je moet overigens over Turkije niet denken dat dit een erg goedkoop vakantieland is! De gids Volkan en chauffeur Mehmet waren professioneel, maar zochten verder niet veel interpersoonlijk contact. Volkan schetste een ruim beeld van zijn land waarbij hij de problemen die hier natuurlijk ook zijn niet uit de weg ging. Gisteren was hier bijvoorbeeld nog een aanslag door de Koerden op het vliegveld waar we straks naar toe gaan.
De samenwerking met Arie bij de organisatie van dit soort initiatieven verliep weer prima. Gaan we het weer eens doen? 'Paulus' verder volgen naar Oost -Turkije en Syrië (Damascus)? Of naar Rome? Over 2 jaar maar eens bekijken.....

Geen opmerkingen: