zondag 6 december 2015

Strak Plannen

Het wordt een week van strak plannen.

Vandaag, zondag, even alles opruimen van het leuke Sinterklaasfeest en gezamenlijk eten gisteren. En spirituele energie opladen via een vesperdienst vanavond in een Woerdense kerk.
Maandag: mijn gebruikelijke schoolbezoeken afgewisseld met achterstallige administratie, ook nog even naar het ziekenhuis met Willy voor bloedonderzoek.
Dinsdag en Woensdagochtend: drukke werkdagen met veel afspraken.
Woensdagmiddag: afscheid nemen van collega Gerard Hoogendoorn, hij gaat met pensioen. Toen ik 40 jaar geleden startte in het onderwijs werkte Gerard op de Bernhardschool in Woerden. Nu werken we ook weer bij dezelfde organisatie. We kwamen elkaar 2 weken geleden weer eens tegen op een studiedag en hebben nog flink gefilosofeerd over die Woerdense periode.
Donderdag: eerst vergadering en schoolwerk, daarna symposium in Sint Michielsgestel met ethicus Andries Baart.
Vrijdagochtend:  met een isolatieman onze kruipruimte checken, 's middags: met onze wijkpredikant Nico naar een studiemiddag in Utrecht over 'de Woestijnvaders'. Hoe afwisselend kan het leven zijn.
En dan ook nog het huishouden runnen en Willy begeleiden in een nieuwe fase van de lopende kuur.
Ik ga het Benedictijns proberen aan te pakken. De agenda mag dan wel vol zijn, maar je moet niet het gevoel hebben dat het TE druk wordt in je leven. Hoe je dat doet? Strak ordenen en selecteren, geen tijd verloren laten gaan door valkuilen als uitstelgedrag, routines en ritmes inbouwen, de kunst van het stoppen hanteren, niet gaan multitasken, de Aandacht vasthouden, overbodige zaken skippen, elke dag een kort reflectiemoment inbouwen en dat kan ook in de file. Dat is de theorie. Kijken of het werkt deze week.....

1 opmerking:

Unknown zei

Dag Jan,
Wat aardig dat je op je blog melding maakt van m'n pensionering. Het waren 43 boeiende jaren, waar jij op de een of andere manier op gezette tijden deel van uit maakte. In ieder geval aan het begin en aan het eind. Hoop je nog vaak te ontmoeten en dan eindelijk eens tijd te hebben voor jouw beschouwingen op de wereld.
Hartelijke groet voor jullie.
Gerard