donderdag 17 februari 2022

Tanzania Groen

Vanmorgen keerden we via de KLM terug van een indrukwekkende reis door Tanzania. We hadden dit land uitgekozen vanwege de mogelijkheden om op Safari te gaan en dat is uitstekend gelukt. Zo reden we 7 dagen met chauffeur en gids  Silva door de Noord-Tanzaniaanse National Parks Tarangire, Lake Manyara, Serengeti en Ngorongoro Crater. Allemaal verschillend en fantastisch om doorheen te rijden. 

Overnachten kon in zogenaamde Tented Camps. De een wat primitiever dan de ander maar allemaal mooi gelegen. Omdat er geen hekken zijn liepen de dieren 's nachts over de kampeerplaats. Dat was een bijzondere ervaring met hyena's snuffelend aan je tent en een olifant op de camping. Overigens was de beveiliging goed geregeld en werd er lekker gekookt. Douchen met een emmer warm water ging ook goed. 




In de nationale parken zijn de oorspronkelijke bewoners (Masai) zo'n beetje weggejaagd en zijn de dieren het 'kapitaal' van het land Tanzania. Er is dan ook genoeg te zien. Soms ontstaat er een file omdat er echt iets bijzonders te observeren is zoals hier een groep leeuwen, maar meestal ben je alleen met je eigen auto in de wildernis. De wegen zijn ronduit slecht, vooral als het geregend heeft. Zonder landrover kom je nergens en je krijgt elke dag 'free massage'.....






In de Serengeti vindt een bijzonder natuurverschijnsel plaats de zogenaamde Migratie of wel de Grote Trek, 1 van de Afrikaanse natuurwonderen. Enorme kuddes van wel een miljoen gnoes en zebra's trekken door dit gebied op zoek naar voedsel. Rondom die kuddes zijn leeuwen en andere grote katten actief  op zoek naar lekkere hapjes. Door de klimaatverschuiving, ook hier, was de grote trek nog niet gestart en waren net de jonge kalveren geboren. Deze zebra's trokken alvast een rivier over op zoek naar mals gras, de leeuwen wachtten hen al op:





Door de vele regen is dit gedeelte van Tanzania vooral groen. Vele tinten groen.
Kleurrijk wordt het als de bevolking in beeld komt, daar gaat mijn volgende blog over.

Het mooiste resort onderweg was Marera Lodge, daar wil ik morgen wel weer naar terug....
In Arusha verbleven we 5 dagen in hotel Arusha Villa, ook een aanrader!


Geen opmerkingen: