zondag 11 oktober 2009

Coco Y Pina

Vandaag kook ik, omdat we 31 jaar getrouwd zijn, voor het hele gezin een nagerecht. Het toetje wordt Coco Y Pina. Dit heb ik vorige week geoefend in 'het Kook Station' in Bodegraven, waar ik met leden van de commissie kinderzorg (van Samenwerkingsverband Passaat) een erg leuke kookles volgde.
Ingrediënten: Ananas, Suiker, Boter, Banaan, Citroensap, Gember
Schil de ananas en snij in langwerpige repen, het hart niet gebruiken.
Bak de ananas kort aan in de boter en voeg de suiker toe,
karamelliseer goed. Blus af met water voeg banaan, citroensap en
gember toe. Laat 30 minuten sudderen.
Serveren met ijs, stukje chocola, honing of bosvruchten. Mmmmmm...

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hmmm ... lekker ... en gefeliciteerd !!!

Frans

Anoniem zei

Gefeliciteerd Jan! En dit lijkt me lekker voor een ab-lunch! Groeten Jan Dirk