zaterdag 29 augustus 2009

Quo Vadis

Voor komend kerkelijk jaar hebben we (Arie Bol en ik ) een reis naar Turkije voorbereid; de wervende tekst is deze week gepubliceerd in het boekje 'geloof en cultuur' van de Woerdense PKN kerken:
Rondreis in Turkije
Datum: eind april – begin mei 2010 (15 dagen)
Leiding: Arie Bol en Jan Uittenbroek
Plaats: Midden, Zuid en West Turkije
Reizen in Turkije is reizen in Bijbelse sporen.
De berg Ararat uit het Noach verhaal ligt er. En volgens de traditie leefde en stierf Maria, de moeder van Jezus, in het oude Turkije. De apostelen Paulus en Johannes hebben hier het evangelie verkondigd. Paulus schreef zijn brieven naar de eerste Christengemeentes in Klein Azië. De oudste Christelijke geloofsbelijdenissen zijn er ontstaan. In dit boeiende gebied willen we twee weken rondreizen. Niet alleen op zoek naar Bijbelse sporen, maar we willen ook in de volle breedte kennis maken met de cultuur van dit land, dat zo strategisch ligt op de grens van Europa en Azië. Ook willen we de Turken ontmoeten en de gastvrijheid van Turkije ervaren, ver weg van de toeristische drukte aan de kust. Op het programma staan onder meer: Perge en Aspendos, Ikonium, Ankara, Istanbul, Troje, Pergamon, Efeze en Pamukkale. Een uitgebreid bezoek aan Cappadocië met enkele sportieve elementen kun je ook verwachten. Een uitgebreide folder kun je aanvragen via uittenbroek@hotmail.com.
Het maximale aantal deelnemers is 30. Voor de deelnemers wordt in februari een voorbespreking georganiseerd. We reizen met reisorganisatie GoedIdee reizen. Een goede conditie is belangrijk voor deze reis.
update: tussenstand: op 30-8 al 25 boekingen binnen

Geen opmerkingen: