zondag 24 februari 2013

Marrakech

Zondag: De tocht door de midden Atlas was spectaculair. We hebben onderweg alle weertypes gehad en zijn nu weer in Marrakech aangekomen. De groep vindt Marokko mooi en de sfeer is prima. Vanmorgen heb ik in ons hotel een interactief bezinningsmoment georganiseerd over Levenskunst.
En ik heb zwager Jan zojuist de zondagsdrukte van het Jamaa plein laten ervaren..het blijft een van de wonderlijkste toeristische plekken die ik ken! Morgen gaan we met jeeps de Hoge Atlas in.
UPDATE 1, dinsdag: nog 1 dagje genieten van de Oosterse sfeer en de zon, dan weer terug richting Holland naar de sneeuw....
UPDATE 2, woensdag:  allemaal weer thuis...op een paar struikelmomenten na en enkele  maag- en darmklachten is de reis goed verlopen. We hebben afscheid genomen van de gids en de chauffeur in een Oranje sfeer. Zo van: Net als Marokko krijgen wij eerdaags een koning...en een koning moet lijken op een gids, trots zijn op zijn land, goed voor zijn onderdanen, humorvol,  en doen wat hij belooft. Deze eigenschappen had onze gids!
De samenwerking met Arie bij het reis leiden verliep ook weer prima en het was erg leuk om ook zwager Jan dit prachtige land te laten ervaren.
UPDATE 3, donderdag: een van de been blessures blijkt in Nederland complexer dan ingeschat ..... deelnemer Nico wacht nog een operatie en gips, helaas!

 
 
Ik kijk terug op een goede rondreis waarbij de groep alle aspecten van Midden en Noord Marokko ervaren kon. Mohamed was een prima gids en KRAS-reizen mag zich van mij terecht een Marokko specialist  noemen. Het weer was redelijk maar ook in Marokko worden klimaatverschuivingen geconstateerd naar meer extremen. Het maakt de berglandschappen wel prachtig groen. Het bieden van een totaalprogramma inclusief alle excursies, fooien en maaltijden is ons goed bevallen. Het geeft veel meer en gemakkelijker een groepsopbouw, omdat iedereen met alles meedoet. Zo leren we steeds weer iets bij in het organiseren van groepsreizen.

Geen opmerkingen: