donderdag 21 februari 2013

Fez

Na twee mooie startdagen aan en langs de Atlantische kust zijn we nu in Fez aangekomen. Hier gaan we vooral de beroemde soeks en de koranschool bezoeken. Gids Mohamed wordt steeds humoristischer en omdat we een telmannetje in de bus hebben, 'de boekhouder', wordt  mijn taak als reisleider een stuk eenvoudiger. Het land is hier in het Rifgebergte prachtig groen omdat het regelmatig regent. De Marokkanen zijn er blij mee en wij hebben goede kleding meegenomen. Zwager Jan vermaakt zich prima met de Woerdenaren.
UPDATE:Vrijdag is een relaxte dag in zo'n moslimland. Alles gaat rond 12 uur dicht, even naar de moskee en dan lekker slenteren, terrasje pakken, kindjes verwennen... Vandaag hebben we de hele dag door Fez gelopen en ons in deze vrijdagsfeer begeven. De lunch had Mohamed in een prachtig paleis georganiseerd en de bezoekjes aan de leerlooierij, de sjaaltjeswinkels en een koperslager hebben de Marokkaanse economie goed gedaan! Morgen naar het Zuiden.

De groep is groot ( 37),  maar dat is geen bezwaar gebleken met enige discipline en oog voor elkaar. Dat mag je ook verwachten van een 'kerkgroep', toch?
De steden Essaouira en Fez blijven mijn favorieten in Marokko

Geen opmerkingen: