zaterdag 22 februari 2014

Top

'De Mensheid is Vernuftig' zei oude Opa Jan Uittenbroek soms, als hij weer eens iets nieuws ontdekte dat hij bijna niet geloven kon. Dat dacht ik vanmorgen ook op het hoogste door mensenhanden gebouwde bouwwerk in Dubai. En dan zat er nog bijna 400 meter boven ons. De hevige mist en zandstorm was net aardig weg getrokken toen we boven waren.
Hieronder zie je de eigenaar van de toren en tevens de baas van dit landje. Een van zijn Spreuken is dat 'Onmogelijk' niet past in het woordenboek van een Leider.
Ter afsluiting van onze trip zijn we gaan varen op de Creek en hebben Arabisch geshopt in de Souks langs de kade. 

Einde van een fantastische ervaring en leuk om met je zoon zo'n Mannenuitje te kunnen maken!
 
Ik heb het volk hier ervaren als zeer divers, Multiculti, van Westers tot Burka, uiterst vriendelijk en een veilig land voor toeristen. Het werk wordt gedaan door Pakistani, Chinezen en Indiërs. De grote moderne winkelcentra zijn super Westers. Alles wat je maar kunt bedenken is er te koop. En er is overal vermaak, dus als je 's zomers niet buiten kan zijn vanwege de hitte is er van alles te doen in een land dat leeft met airco. Het openbaar vervoer is fantastisch en bijna gratis. De toeristen komen overal vandaan. En er zullen er nog veel komen als je de toekomst plannen hoort van dit land. 'Keep Calm and eat Dates, we still have Oil' las ik op een affiche.... De combinatie  Cruisen en een paar dagen bijboeken in een interessante stad is ook (weer) uitstekend bevallen. En vliegen met Fly Emirates is prima tegen vliegangst. Het komt allemaal zeer degelijk over met dit topmateriaal. Met zo'n maatschappij durf ik ook nog wel eens de oceaan over!

Geen opmerkingen: