zaterdag 22 februari 2014

Torens Van Babel

UPDATE zaterdagochtend:
We hebben overnacht op de 23 etage van een van de vele ‘Torens’ hier in Dubai. Vanuit het hotel hebben we uitzicht op 2 van de bekendste torens: de Burj Al Arab en de Burj Khalifa. Die laatste gaan we straks beklimmen. 2 weken geleden hebben we al een kaartje besteld via internet. Het is het hoogste gebouw ter wereld met z’n 828 meter hoogte. En is nog maar 3 jaar geleden geopend. Wij kunnen met een van de 54 liften tot ruim 400 meter komen. Gisterenavond hebben we ademloos staan kijken naar dit immense ding vanuit het winkelcentrum Mall van de Emiraten, ook weer het Grootste van het Midden Oosten. Winkelen moet hier een beleving zijn, vandaar dat er naast  de honderden shops een enorm aquarium is, waar je ook een uurtje kan duiken. Er is een grote ijsbaan en ander vermaak zoals elk half uur een spectaculaire fonteinshow tegenover de genoemde Burj (toren). Op vrijdagavond is het hier een enorme drukte. Je moet het een keer gezien hebben.

De Burj Al Arab is het hotel in zee, gebouwd in de vorm van een zeil van een uitvarend schip. Het zeven sterren hotel heeft alles wat je maar kunt verzinnen. Je kunt er naar toe met de heli, de landingspaats is op 200 meter hoogte. Het hotel met zeven sterren is bedoeld voor de groten en de rijken der aarde en is altijd volgeboekt. Naast het hotel is het publieke strand van Dubai, daar hebben we eerst  een dagdeel gelegen, om bij te komen van alle indrukken van deze wonderlijke stad.
Ik heb op het strand nagedacht over de overeenkomst van al deze torens met de Bijbelse Toren van Babel: is het de opperste realisering van de menselijke bouwkunst? Zijn het symbolen van menselijke hoogmoed?  Ik ben er nog niet uit.....
Vandaag gaan we nog een keer de stad door. Met de Metro dit keer. Donderdag deden we dat met de Hop On Hop Off bus. Ook hier in Dubai was dat weer een ideaal vervoermiddel. Dubai heeft nog iets meer authentieks dan Abu Dhabi in  de vorm van kruiden- en goudsouks en kleine restaurantjes langs het water van de Creek, maar verder is ook in deze stad alles Nieuw en Groot.  We zijn tijdens de busrit uitgestapt bij de 400 meter hoge skihelling in een ander winkelcentrum. Tja, wat moet je daar nu van denken, met buiten 50 graden kun je hier nog altijd skiën. Opvallend detail: in  de winkels zijn de artikelen niet geprijsd, vind je iets mooi dan koop je het. Het woord Sale hebben we niet gezien Ook reclame is nauwelijks zichtbaar. Voor Benjamin heb ik een kameel gekocht, niet al te groot want Opa is nog gewoon een Hollander in Dubai..



hotel uitzicht:
skihal in de Dubai Mall
En we hebben een mooie serie buitengewone auto's gescoord deze week. Vanavond stond deze voor ons hotel....

Geen opmerkingen: