zondag 20 juli 2014

Brugge in de Zomer

Het begin van de vakantie stond in het teken van de Gitzwarte Donderdag die Nederland trof met het verongelukken= neerschieten van een vliegtuig waarbij 193 landgenoten de dood vonden.
Bizar.
Ook mensen uit Woerden behoren bij de slachtoffers en opvallend veel onderwijsmensen zaten in het toestel. Het zal de gemoederen wereldwijd nog lang bezig houden, zeker nu de hulpverlening en de onderzoeksmogelijkheden erg bemoeilijk worden in dat onveilige grensgebied tussen Rusland en Oekraïne. Ook in België waar ik dit weekend verbleef was het 't gesprek van de dag.

Ik was dit zeer warme weekend opnieuw in het Brugse Karmelietenklooster. De 11 dames en 1 heer die met mij mee gingen waren erg onder de indruk van het klooster. Via de gesprekken met pater Johannes, Martin en Josef hebben we gehoord over het leven en de Spiritualiteit van de Karmel. We hebben ook het gebouw goed leren kennen, van de grafkelder, waar de overleden monniken tot 1900 werden begraven tot de hoogste zolders met de  indrukwekkende bibliotheken.
 


Met mijn vaste  Stadsgids Roos bezochten we onder meer de Sint Walburga kerk aan het Maartensplein. Een prachtige Barokke Jezuïetenkerk.

Geen opmerkingen: