zondag 9 april 2017

Processie Brugge

Vandaag publiceer ik een nieuw initiatief, opgezet met Lavina van Esterik van de Travel Club Woerden. Dit is ons persbericht:

Elke jaar vindt in Brugge, misschien wel de mooiste stad van België, op Hemelvaartsdag een grote Processie plaats. Het feest heet 'de Heilig Bloed processie', genoemd naar de belangrijkste religieuze schat (relikwie) van deze historische en cultureel zo rijke stad. Deze traditie bestaat al vanaf 1300 en is nog steeds een jaarlijks hoogtepunt voor de inwoners en de bezoekers van Brugge.
In een anderhalf uur durende optocht tonen de burgers van Brugge allerlei Bijbelse verhalen. Ook het passie verhaal van Jezus wordt uitgebeeld. Maar ook Brugse taferelen als de stadsgeschiedenis en het rijke verenigingsleven vinden een plek in de kleurrijke optocht. Het slot van de Processie wordt gevormd door een bijzonder moment: de relikwie van het Heilig Bloed wordt getoond aan het Brugse volk. En aan ons. 
Jaarlijks bezoeken duizenden belangstellenden deze processie. In Brugge is daarnaast veel te zien en te beleven. De stad is één groot openluchtmuseum met z'n historische panden, pleinen, hofjes, kerken en musea. Ook een rondvaart op de grachten (reien) is een aanrader. Deze dagtocht kan voor u een eerste of hernieuwde kennismaking zijn met 'Vlaanders Scone', zoals de Bruggelingen hun stad wel noemen.

We vertrekken op HEMELVAARTSDAG, 25 mei, om 9.00 uur vanuit Woerden.
U wordt in Brugge op een gunstige plek afgezet en met een stadskaartje in de hand kunt u op eigen gelegenheid de stad bekijken, een mooi plekje zoeken om de processie mee te maken (start rond 14.30) en ook op de vele terrasjes genieten van deze gebeurtenis. Neemt u vooral ook uw fototoestel mee.
Om 19 uur vertrekt de bus weer richting Woerden, waar we rond 21.30 uur zullen aankomen.
In de bus krijgt u van Lavina van Esterik informatie over de stad en Jan Uittenbroek vertelt over de historie van deze Bloedprocessie. Jan komt al vele jaren in Brugge, doet ook rondleidingen door de stad en organiseert hier kloosterbezoeken.                                        
* als u mee wilt geeft u het dan uiterlijk 1 mei aan ons door
* aanmelden kan via : lavina@thetravelclub.nl
* meer informatie: www.bloedprocessiebrugge.be; of bij Lavina van Esterik,
   telefoon:06 52247058. U krijgt dan een bevestiging en nadere informatie.
* prijs: Euro 34,00 p.p.
 We zien graag uw reactie,
                                           Lavina van Esterik, Travel Club Lavina, Woerden
                                           Jan Uittenbroek





Geen opmerkingen: