maandag 30 augustus 2021

Vredesweek 2021

Als 'pensionado' weten organisaties zoals kerken je snel te vinden voor klusjes. Zo ben ik nu voorzitter van de oecumenische werkgroep vieringen van de Raad van Kerken in Woerden. Onze eerste activiteit vindt plaats op 19 september, Zo juist heb ik het persbericht opgesteld:

Wat doe jij in Vredesnaam?

Dit is het thema van de Vredesweek 2021 en het gaat over inclusief samenleven.
Iedereen kent wel eens het gevoel er (even) niet bij te horen en te worden uitgesloten. Sommige mensen ervaren dat ze stelselmatig niet gehoord worden en dat ze geen onderdeel uitmaken van een groter geheel. Deze uitsluiting ligt diep verankerd in onze maatschappij. Er is pas sprake van Vrede als er recht wordt gedaan aan iedereen.
In de Vredesweek wordt door de Raad van Kerken Woerden aandacht besteed aan dit thema op zondagmiddag 19 september. We sluiten daarmee ook aan bij het festival van de gemeente Woerden ‘Iedereen doet mee’.
Ons programmadeel is:
Om 14.00 uur start vanuit 4 kerken (Maranathakerk, Kruiskerk, Bonaventurakerk en Het Baken) een wandeling waarbij ontmoeting en gesprek kunnen plaatsvinden. U kunt dus ‘oecumenisch’ starten in de wijk waar u woont. We komen samen op het plein van de Petruskerk waar de ontmoeting verder kan gaan met koffie en thee.
Om 15.30 start de oecumenische viering in de Petruskerk met diverse sprekers en toepasselijke muziek van het combo van Patricia Boll, Marcel Kooijman en Dick van Vliet.

U bent allen van harte uitgenodigd.

Organisatie: Werkgroep vieringen van de Raad van Kerken Woerden

Geen opmerkingen: