woensdag 2 november 2022

Ans Markus

Gisteren deed ik met Arie Bol een dagje 's Hertogenbosch. In de Sint Janskathedraal zong een jongerenkoor uit Oekraïne. Ontroerend vond ik m'n gesprekje met een van de jonge zangeressen die over 2 weken weer terug gaat naar Kiew, waar haar moeder regelmatig in een schuilkelder zit, geen water en stroom heeft en haar vader vecht aan het front. 

Wat een waanzin

Aansluitend bleven we bij de hoogmis ter gelegenheid van Allerheiligen. De priester sprak mooi over de opvoeding van kinderen. Hoe je niet moet proberen jouw verwachtingen en ambities te projecteren op je kinderen. 

Een wijze les

Daarna hadden we nog tijd over voor het kleinschalige Museum Slager, vlak bij de kerk. Hier is een tentoonstelling van de schilderes Ans Markus, zij is bekend geworden om haar realistische schilderijen van vrouwen in windsels. Tegenwoordig maakt ze ook portretten zonder die windsels met als thema verdraagzaamheid. In Trouw las ik dat ze altijd op zoek is naar unieke gezichtsuitdrukkingen en houdingen. Haar boodschap is: wie je ook bent, wat je ook bent, heb respect voor elkaar.

De tentoonstelling is tot 12 maart 2023. Je museumkaart is hier geldig.












Geen opmerkingen: