zondag 25 maart 2012

Stabat Mater

Dit weekend stond in het teken van de nu snel startende 'Pelgrimstocht'. Vrijdagavond waren alle pelgrims uitgenodigd in Oirschot bij de  jaarlijkse Stabat Mater concerten. Het Stabat Mater Dolorosa is een gedicht uit de 13e eeuw waarin het leed van Maria beschreven wordt als zij  haar zoon aan het Kruis genageld ziet.  De (onbekende) dichter maakt het verdriet van Maria volledig tot het zijne, in de hoop ook voor zichzelf eeuwigdurende opname in het paradijs te kunnen bereiken. Dit gedicht is honderden keren op muziek gezet en in Oirschot worden 2 weken voor Pasen jaarlijks enkele van die composities uitgevoerd. In de prachtig gerestaureerde Petrus kerk, door het eveneens fantastische  Brabants Orkest en Brabant koor en solisten.

Ik heb al enkele medepelgrims gesproken in Oirschot en  kennis gemaakt met Hella v.d. Wijst de tv presentatrice van 'de wandeling', die dit project promoot.

Verder  heb ik zaterdag met neef Jaap gelopen langs de Dommel, ook in Brabant. En op zondagmorgen  bij prachtig voorjaarsweer nog de Greftroute naar Kanis en Kamerik. Sponsorgeld is bijna rond. Ik ben er klaar voor.
langs de Dommel, achter Olland
 
langs de Greft, achter Kanis

Geen opmerkingen: