zaterdag 10 augustus 2013

Straatsburg

Meestal verblijven we tijdens de fietsvakantie in standaard conferentiehotels of een beetje oubollige familiehotels. De 2 overnachtingen in de Elzas (Dorlisheim) waren in een super modern, in pastelkleuren uitgevoerd, Best Western Hotel. Willy vond het niks, maar ik vond het prachtig. Een aanrader voor wie op doorreis is naar Zwitserland en Italië. En nog spotgoedkoop ook. Wij zijn van hieruit via een prima fietsroute naar Straatsburg gefietst. De Dom is zo enorm groot dat het met mijn simpele cameraatje niet lukt om een foto te maken waar de hele voorgevel op staat.
Vanaf de toren kijk je over de Elzas en tot aan het Zwarte Woud. Opvallend zijn de enorme pleinen van Straatsburg.
En een grandioze winkelstad. In het mooiste pand aan het plein bevindt zich  de Apple winkel met deze jonge klant:
Vandaag, zaterdag,  nog een Jezuïetenklooster bezocht in Molsheim en een wijnkelder. Daarna rustig en filevrij via België  teruggereden.
We kijken terug op een afwisselende rondreis met prachtig weer, leuke ontmoetingen en veel cultuur. De boekingen die we vooral deden via de Belgische organisatie Travelbird waren uitstekend. Het Termengebied bij Padua was een verrassende ontdekking, ook om te fietsen. En aan de hitte kun je je aanpassen. Veel water drinken, siësta houden; en we gingen 's avonds rond 22.30 uur nog naar het dakzwembad om lekker af te koelen.....

Geen opmerkingen: