dinsdag 24 december 2013

Zandplas

In deze kerstvakantie is wandelen met ons kleinkind een passende activiteit. Zo liepen we al enkele keren langs de Woerdense Zandplas die ontstaan is voor de aanleg van onze nieuwste wijk Snel en Polanen. Deze zandplas ligt zeer gunstig voor wandelende grootouders, op enkele minuten lopen van het woonhuis van beide dochters. En er is ook een mooi strandje in aanleg, het Cattenbroeck-strand. Daar gaan we de komende zomer gebruik van maken.....
Op Eerste Kerstdag maakten we een fietstocht langs de Greft en de Hollandse Kade, waar onlangs een nieuwe veerpont is  geplaatst. Het is zo'n veerpontje dat je zelf moet bedienen. Een mooie metafoor voor het nieuwe jaar 2014 dat we tegemoet gaan: je moet zelf aan de ketting draaien om vooruit te komen en de overkant te kunnen bereiken.

En op Tweede Kerstdag: eten en wandelen in de Vlist met Oma Hoeksel erbij



Hoe ouder ik word, hoe meer ik dit  Hollandse Landschap met z'n Broeklanden ga waarderen. Plat, groen, vlak, netjes ingedeeld, uitzicht op de horizon, Hollandse Luchten, schapen, reigers, sloten, weteringen, greppels, kaaien, dijkjes,..... en dat alles een paar meter onder de Zeespiegel.
 

Geen opmerkingen: