vrijdag 2 januari 2015

Aalscholver

Tegenover ons huis is een toegangspaadje naar het Weidepad, een wandelpad tussen onze wijk en de polder. Nu we nogal aan huis gebonden zijn in deze weken, maak ik vrijwel dagelijks een MeditatieWandeling over het Weidepad. Door een beetje aandachtig rond te kijken doe je allerlei natuurontdekkingen, zoals vanmiddag deze aalscholver.
Toen ik in 2008 in China was met JW zijn we 's nachts met een visser mee geweest, die met afgerichte aalscholvers ging vissen op  de Li rivier. De vis wordt dan gelokt met grote lampen en de aalscholvers vangen hun bekken vol. Omdat ze een touwtje om hun nek hebben kunnen ze de vissen niet doorslikken. De vogels worden met een stok weer aan boord gehaald en legen hun bek in rieten manden. Het was niet echt diervriendelijk, maar wel spectaculair.....


1 opmerking:

Heidi zei

Hoi Jan, Dat is grappig wil ik net je mail openen komt er een berichtje van jou in mijn postvak. Mooi hoe we door elkaars berichtjes te lezen op de hoogte blijven, met elkaar mee kunnen leven en elkaar inspireren. In geniet ook altijd weer van hersenspinsels.