donderdag 4 september 2014

Galsteen

Na een weekje onderzoek in het Medisch Circuit is er vandaag ontdekt waar mijn buik-, eet- en pijnklachten van de laatste maanden vandaan komen: een verstopping veroorzakende Galsteen.
Deze is waarschijnlijk al enkele maanden geleden in de galweg geraakt en veroorzaakt daar allerlei problemen met bijhorende heftige krampen en lever-, gal-  en maagstoringen.
Dat ding moet er snel uit en dat gaan ze  via endoscopie doen. In Woerden is 1 arts die het kan, maar die gaat vandaag op vakantie dus ik wacht op een oproep uit Utrecht. Daarna moet over een aantal weken bekeken worden, wat er verder met die galblaas moet, waar vast nog meer steentjes in zitten, maar dat is later zorg.
Nou ja, ik ben wel erg opgelucht dat ik weet wat het - zeer waarschijnlijk-  is en dat er een oplossing voor is. Met dank aan de Radioloog die hem opeens zag zitten vandaag, diep verstopt onder een laagje darmen. Dat zo'n Gruisje je leven een paar dagen, en achteraf bezien al langere tijd, zo op de kop kan zetten! Bij het pijltje de boosdoener:

Geen opmerkingen: