donderdag 11 september 2014

Pepermunt

Dit weekend bestaat de PKN, de Protestantse Kerken in Nederland, 10 jaar. Dat wordt gevierd met een mediagenieke kerkdienst vanuit Nijkerk.
De start van de PKN vond  dus 10 jaar geleden plaats tijdens een kerkdienst in de Domkerk in Utrecht. Samen met Frans van D. heb ik die dienst toen bijgewoond, we zaten schuin achter Koningin Beatrix. Na afloop van de dienst hebben we de koningin nog staan opwachten bij de Dienstauto om de Majesteit te feliciteren met de start van de nieuwe kerkfederatie. Ze knikte ons beminnelijk toe. We wilden Beatrix toen het laatste Gereformeerde Pepermuntrolletje aanbieden, maar zo oog in oog met de majesteit durfden we dat niet meer. Schijterig hoor.
Al 10 jaar werken we dus op kerkelijk terrein samen met de Hervormden en Lutheranen. En dat gaat volgens mij wel goed, zelfs in Woerden vindt meer en meer samenwerking plaats. Omdat Willy Echt Hervormd is opgevoed en ik Strak Gereformeerd zijn wij een typisch PKN-achtig huwelijk. Dat is ook wel eens gemakkelijk, want bij een meningsverschil, waar we niet zo snel uitkomen concludeer ik nog steeds 'ja maar jij bent Hervormd dus hier komen we toch nooit uit'. En zo is het ook. Hervormd of Gereformeerd is toch van een ander slag.
Wij houden het al 36 jaar uit. Dus goede hoop dat de PKN nog lang zal voorbestaan.

Geen opmerkingen: