vrijdag 31 augustus 2018

TísWeer Voorbij Die Mooie Zomer

Elk jaar weer een spannend moment: wanneer liggen de eerste pepernoten in de winkel en waar start de Zwarte Piet Discussie. Deze week was het zover. De Zwarte Piet acties worden weer voorbereid en in Alphen wordt een winkel geopend met 50 soorten pepernoten..... De Zomer is Voorbij. Het gewone Hollandse leven begint weer. Met veel nieuwe TV formats waarin Bekende Nederlanders  experimenten uithalen of liedjes zingen in Verre Oorden. Het gebruikelijke  rumoer rond malle acties van Geert Wilders. We zijn druk bezig met het maken van vakantiefotoboeken. Het kabinet gaat de Begroting opstellen en ik ben m'n schoolwerk aan het opstarten.
De kerk ontwaakt uit zijn of haar Zomerslaap. Deze week wordt het PKN programma van Geloof en Cultuur gepresenteerd. Samen met Imca en pastor Janneke Stam organiseer ik een kloosterbezoek in een vrouwenklooster (link). En we hebben een rondwandeling georganiseerd langs religieuze kunst met kunstkenner Peter Wagemakers door het Rijksmuseum (link).  De eerste aanmeldingen zijn al binnen gekomen.
Morgen 1 september. Het begin van het einde van de zomer. Met op zondag 2 september  het Akoestival in Woerden, het leukste kleinschalige festival in onze regio. En het wordt ook nog mooi  weer. Zomerweer!   

Geen opmerkingen: