maandag 9 juli 2012

Meetjesland

In zo'n eerste vakantieweekend moet ik altijd nog wat adrenaline kwijt en daarom ging ik zaterdag vroeg  met zoon Jan Willem naar de grens  Zeeuws Vlaanderen -  Belgje, het zogenaamde Meetjesland. We logeerden in het boeren-bed-and-breakfast van familie van  Driessen. Toen ik anderhalf jaar geleden in Marokko was voor de halve marathon met de Runnersclub  Woerden waren Frans en Marijke ook deelnemers aan deze reis. Voor deze vriendelijke mensen was het wel bijzonder in zo'n groep hardlopers terecht te komen. Maar ze hebben het erg leuk gehad en nodigden mij uit om hun boerderij te komen bekijken. Een prachtig akkerbouwbedrijf in een eindeloos landschap. We hebben ondanks het matige weer het hele Meetjesland doorkruist en zijn ook nog in Brugge aangekomen waar we de stadsbrouwerij van Maes ( 'Brugse Zot' ) bekeken. Ter afsluiting fietsten we vandaag door Zeeuws Vlaanderen, onder ander door het stadje Groede waar Jacob, 'Vadertje' Cats gewoond en gedicht heeft.  




Cats was tegelijk politicus, jurist en dichter. Hij werd bekend om zijn opvoedkundige gedichten. De ambtswoning van de minister president, het bekende Catshuis is zijn woning geweest in Den Haag.
Van hem zijn uitspraken als:
'Het puntje van een gaeuwe pen is 't felste wapen dat ick ken'
'Al is de leugen wonder snel, de waerheyt achterhaelt se wel.'
en
'Als de wijn gaet in den man, leyt de wijsheyt in de kan.'

1 opmerking:

Anoniem zei

Beste Jan, leuk om te horen dat Frans en Marijke het naar hun zin gehad hebben tussen al die runners uit Woerden. Het is een leuk idee om hun B&B te bezoeken en natuurlijk een mooie uitvalbasis voor Brugge. Je was helaas te laat voor straffe Hendrik.
Groetjes Jos