vrijdag 14 september 2012

Jan Pis

In ons dorp hadden veel mensen vroeger een bijnaam. Soms wist ik echt niet wat de echte naam was van Piet de Slak, Kees de Bibber (de schilder) en meneer Hukkukkuk (hij stotterde erg). De familie Uittenbroek had geen bijnaam nodig, die achternaam was al gek genoeg.
Bij Jan Pis in het Laageind kon je  een jampotje met urine inleveren. Daaruit kon hij vertellen hoe je  toekomst vooral op medisch gebied eruit zou zien. Niet zo gek toch? Volgens mij gebeurt er in die  supermoderne ziekenhuizen van ons niet veel anders.
Vandaag werden de middeleeuwse (?)  Piskijkers in Trouw vergeleken met de Peilingen zo rond de verkiezingen. Alsof die opiniepeilers er helemaal naast zaten. Volgens mij klopten de aangekondigde trends toch wel aardig: PvdA en VVD in een tweestrijd, de halvering van het CDA ( slik) en de achteruitgang van  de PVV. Het is met die peilingen net als bij Jan Pis, als je  er in wilt geloven dan hecht je er waarde aan en anders neem je het met een korreltje  zout. Nu kan de stoelendans om de kabinetszetels starten tussen Rutte en Samsom.  Ik denk dat D66 en het CDA  ook mee mogen doen en het in 3 weken gepiept is.

Geen opmerkingen: