zondag 9 december 2012

Flikken Gent


Gisteren, zaterdag 8 december, waren we een dagje  in  Gent, België.  Een collega van Willy had ons uitgenodigd mee te gaan met een busreis naar de Kerstmarkt in Gent en  aansluitend het Kerstconcert van een Roemeens koor en orkest in de prachtige Sint Pieter Kathedraal. Het concert was sfeervol met geweldige Ave Maria's.
De stad lag er zonnig bij. Het was een goede dag om het Belfort te beklimmen om de Kerstmarkt ook van boven te bekijken. Op de torenspits van het Belfort stonden al in de Middeleeuwen grote draken als windvaan. Bij feestelijkheden was het gebruikelijk de draak vuur  te laten spugen en werden brandende pektonnen opgehangen rond de draak. Dat moet een indrukwekkend gezicht geweest zijn. Middeleeuws vuurwerk.

Een gedeelte van de middag brachten we door op het politiebureau van Gent, omdat Willy in  de kerk of op de markt bestolen werd van haar telefoon. De 'flikken' konden niet veel doen aan zakkenrollers was de boodschap, 'ze zijn erg slim'. 's Avonds op de terugreis in de bus werden we gebeld door een vriendelijke  vrouw uit Gent die de telefoon gevonden had in een vuilcontainer. Toch een voordeel als je met een 'koelkast' rondloopt.... niet interessant om iets mee te doen.

Vorige  week in Brugge was een van mijn deelnemers aan het kloosterweekend ook al bestolen. Dus: weest extra alert als je een Kerstmarkt bezoekt!  

Geen opmerkingen: