dinsdag 12 mei 2015

Mierennest

Onderweg van het Centraal Station naar de binnenstad van Utrecht is een 'kijkplek' waar je naar de enorme bouwput kunt kijken bij de Catharijne Singel. Hier wordt het Nieuwe Stadscentrum gebouwd. Er staan altijd wel wat oudere mannetjes te kijken en ik ga daar graag een kwartiertje bij staan. Zoals ik in het bos gefascineerd naar een mierenhoop kan kijken.
Overigens was ik onderweg naar het Catharijne Convent voor de tentoonstelling 'het Geheim van de Middeleeuwen'. Eeuwenoude geestelijk kledij wordt hier getoond. Volop fluweel, gouddraad en zijde, want Deo Optimo  Maximo, voor God is alleen het mooiste goed genoeg. Herman Pleij kan er mooi over vertellen:

Het is prachtig om te zien, maar eigenlijk vond ik de moderne Kazuifels en Stola's van firma Stadelmeier uit Nijmegen nog wel zo mooi, zonder al die afbeeldingen van de lijdende Jezus en kruisigingen erop.
Utrecht komt meer en meer in de sfeer van de Tour de France, die hier begin juli van start gaat. De Tour komt ook vlak langs Woerden. Dat zal mooie beelden gaan geven van ons Groene Hart.

Geen opmerkingen: