zaterdag 9 mei 2015

Romeinen en Kaas

In Woerden Centrum is elke  zaterdag wel iets te doen. Vandaag was het Geranium markt van de Lions Club. Daar ga ik elk jaar voor het goede doel inkopen doen om onze plantenbakken te vullen, zodat die er op Moederdag weer mooi bij staan. Ook was het Romeinendag met allerlei Romeinse activiteiten zoals zwaardvechten en lekkere hapjes proeven. Woerden behoorde in de Romeinse tijd tot de zogenaamde Limes, de verdedigingslinie die langs de Rijn liep tussen Katwijk en Xanten. In Woerden lag een castellum (Laurium). En in onze bodem zijn zoveel resten gevonden dat we er nu de zolder van het het plaatselijke museum en de parkeergarage mee opvullen. Lees hier meer over de Romeinen in Woerden

Dan was er ook nog de start van onze Zaterdagse Kaasmarkt Nieuwe Stijl. Een oud leerling van mij, Gerben Smit, is nu marktopbouwer en hij heeft fraaie houten huisjes bedacht om daar de Groene Hart kaasboeren een plek te bieden hun waren aan te bieden. De hele zomer is deze markt er op zaterdag en je kunt ook nog het Kaasmuseum bezoeken, dat deze week geopend wordt.
Omdat we door de gezondheidsperikelen van Willy veel in Woerden zullen zijn deze zomer hier alvast het programma voor de komende weken:
6 juni: Graskaasdag, een aanrader!
12 en 13 juni: havendagen en shantyfestival met veel oude schepen en stoommachines
26 juni: straat theater, ook een aanrader!

Geen opmerkingen: