woensdag 4 november 2015

BiddenOnderweg

Tussen de vele dagelijkse piepjes en toontjes uit mijn Iphone komt om half 8 's morgens de oproep binnen van BiddenOnderweg (BO).
"Jan, neem een moment van reflectie, luister naar onze podcast met muziek een Bijbeltekst, een korte overdenking."
Deze app is een initiatief van de Jezuïeten in Nederland. Toen ik onlangs een gesprek zag in het programma 'De Verwondering' met de internetpastor Nikolaas Sintobin sprak me dit meteen aan. link. Hij spreekt en werkt vanuit de Ignatiaanse spiritualiteit. Ignatius was de stichter van de Jezuïeten. De website BiddenOnderweg vat het als volgt samen:
"In de visie van Ignatius van Loyola worden mensen geroepen om contemplatief te zijn in hun handelen. Dat wil zeggen beschouwend, meditatief. De activiteiten die de mens ontplooit, kunnen hem voortdurend tot inkeer brengen. De reflectie op de diepere betekenis van zijn handelen kan hem vervolgens weer tot weloverwogen actie brengen Zo kan heel het doen en laten van mensen doortrokken zijn van de goddelijke oorsprong ervan, elk moment. Zo kan Gods nabijheid een vanzelfsprekendheid worden"
 
Vanmorgen ging de reflectie van BO over moed houden en hoop koesteren. Gisteren hadden we opnieuw teleurstellende uitslagen in het ziekenhuis en een gesprek met de oncoloog over vervolgbehandelingen bij Willy. Dan komt zo'n reflectiemoment voor mij als een klein Teken van Boven en Naast. Wij doen alles wat in ons vermogen ligt om de moed erin te houden en er wordt met ons meegeleefd!

Wil je ook BiddenOnderweg? kan ook heel goed in de file of onder het koken: vind hier de App

1 opmerking:

Mirjam Van Esschoten zei

Ik geloof daar ook in ome Jan; kleine tekenen van boven!
Sterkte voor jullie samen
Mirjam